Aktuális

Sütivásár

Betlehemes makett készítő verseny

Alkosd meg te is saját elképzelésed szerint az idei betlehemes makettedet!


Még egy sikeres nyelvvizsga a szeptemberi vizsgaidőszakból.

Lipcsei Dóra 8. c osztályos tanuló B2 típusú (középfokú) LanguageCert szóbeli nyelvvizsgát tett.
Gratulálunk Dórinak és további sikereket kívánunk.
Köszönet a felkészítésért: Dancs Zsuzsanna tanárnőnek, az angol munkaközösség valamennyi tanárának és a korábbi évek pedagógiai munkájáért valamennyi pedagógusnak.

“ Kezedben a jövő “ című interaktív kiállításon a 4. b osztály

A 4. b osztály ellátogatott a “ Kezedben a jövő “ című interaktív kiállításra. Tartalmas egy órát töltöttünk el: ismereteket szereztünk a környezetszennyezés okozta problémákról és a ránk váró feladatokról, hogyan lassíthatjuk ezt a folyamatot.

Cinkeavató

Ma hagyományteremtő módon került megrendezésre iskolánkban az 5. évfolyamosok avatása, mely a Cinkeavató elnevezést kapta. Az újdonsült felsősöknek a beöltözést követően 3 próbatételen kellett helytállniuk, majd fogadalomtétellel bizonyítani rátermettségüket, hogy alkalmasak a felső tagozatossá válásra.


Rendhagyó környezetismereti órán vettek részt a 4. a osztály tanulói

Rendhagyó környezetismereti órán vettek részt a 4. a osztály tanulói, amikor meglátogatták a „Kezedben a jövő!” elnevezésű interaktív kiállítást, mely a fenntarthatóságra, a Föld és erőforrásainak megóvására hívja fel a figyelmet.

Rendhagyó természetismeret órán a 6. b osztály

A 6.b osztály egy rendhagyó természetismeret óra keretében a Váci Mihály Kulturális Központ szervezésében egy interaktív kiállításon vehetett részt a "Kezedben a jövő!" címmel. Középpontban a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés volt.
A gyerekek sok új, érdekes információval gyarapodtak és rengeteg interaktív játékot próbálhattak ki.
Köszönjük szépen a szervezőknek!

Iskolánk diákönkormányzatának elnöke elnyerte a Diákparlamenti képviselő posztot

Iskolánk diákönkormányzatának elnöke Forgony Zalán, és alelnöke Balogh Ferenc ma részt vett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Diákparlamenti ülésen.
A fiúk sok hasznos információval gazdagodtak, Zalán pedig jelölést kapott Országos Diákparlamenti képviselő posztra, amit sikeresen el is nyert. Ezúton is gratulálunk neki! A továbbiakban ő fogja képviselni megyénk általános iskolás diákjait az országos diákparlamenti üléseken. 
Sikerekben gazdag munkát kívánunk Zalán!


Nyelvvizsgázóink megállíthatatlanok!

Kassai Kolos 8. c osztályos tanuló sikeres B2 típusú (középfokú) Pannon komplex nyelvvizsgát tett.
Gratulálunk Kolosnak és további sikereket kívánunk. 
Köszönet a felkészítésért: Szűcsné Veress Katalin tanárnőnek, az angol munkaközösség valamennyi tanárának és a korábbi évek pedagógiai munkájáért valamennyi pedagógusnak.

"Kezedben a jövő” címmű interaktív kiállításon vehetett részt a 2. a osztály

"Kezedben a jövő” címmel a fenntarthatóságról és a környezetvédelemről szóló, interaktív kiállításon vehetett részt a 2. a osztály, amely Földünk természeti erőforrásainak megóvására igyekszik felhívni a figyelmet.

Iskolaelőkészítő foglalkozások

Nagy érdeklődés mellett zajlanak iskolaelőkészítő foglalkozásaink. Az ovisok meglepetésére az egyik angol foglalkozást anyanyelvi tanár tartotta.
Sarah és Mike Frueh hetente kétszer beszédgyakorlatot tart iskolánk kéttannyelvűs diákjainak.


Még egy sikeres nyelvvizsga a szeptemberi vizsgaidőszakból

Simon Ferenc 8. c osztályos B2 típusú (középfokú) LanguageCert komplex nyelvvizsgát tett.
Gratulálunk Ferinek és további sikereket kívánunk.
Köszönet a felkészítésért: Dancs Zsuzsanna tanárnőnek, az angol munkaközösség valamennyi tanárának és a korábbi évek pedagógiai munkájáért valamennyi pedagógusnak.


"Ki mit tud?" az óvodánkban

Néhány pedagógusunknak lehetősége nyílt részt venni a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvodánk "Ki mit tud?" csoportos tehetségkutató és tehetséggondozó programján, amire a közelmúltban került sor. Óvodás gyermekeink nagyon lelkiismeretesen felkészültek és kitűnően adták elő a megtanult verseket, dalokat, énekeket, mely nagy örömmel és reménnyel töltött el minket a jövő iskolásait nézve. Ezúton is köszönjük a meghívást, a szeretetteljes fogadtatást!

Horgolás szakkör

Iskolánkban nagyon fontos szerepet kapnak a kreatív tevékenységek, mert amellett, hogy tanulóink szép dolgokat készítenek az alkotó munka során, számos képességük is fejlődhet. Erre kiváló alkalom a horgolás szakkör, amely egyre népszerűbb a gyerekek körében.
A horgolás által nagy mértékben fejlődik a kreativitás és a finommotoros képesség. Elősegíti a figyelem megtartását és a koncentrációt, emellett jó hatással van a számolási készség fejlődésére is. 
A foglalkozást tartó pedagógus: Kocsis Barbara

A Bookworm (Könyvmoly) tehetségkuckó célja az olvasóvá nevelés

Tehetséggondozó programunk egyik alappillére az idegennyelv oktatás. A Bookworm (Könyvmoly) tehetségkuckó célja az olvasóvá nevelés. 
A Reading in English országos idegennyelvű regényolvasási versenyre szívesen neveznek be tanítványaink, ahol klasszikus irodalmi műveket olvashatnak nyelvi szintjeiknek megfelelően. Nagyon népszerű ez a megmérettetés.  Ebben a félévben 39 diák indult a versenyen, melynek kettős haszna van. Egyrészt fejlődik szövegértési kompetenciájuk, másrészt idegennyelvi tanulási képességük is magasabb szintre lép. 


Újabb nyelvvizsga

Majchrovics Maja Róza 8. c osztályos tanuló sikeres B2 típusú (középfokú) LanguageCert komplex nyelvvizsgát tett.
Gratulálunk Majának és további sikereket kívánunk. 
Köszönet a felkészítésért: Dancs Zsuzsanna tanárnőnek, az angol munkaközösség valamennyi tanárának és a korábbi évek pedagógiai munkájáért valamennyi pedagógusnak.

Próbanyelvvizsga a 8. évfolyamon

Tehetséggondozó programunk keretében diákjainkat középfokú nyelvvizsgára készítjük fel. A vizsga előtti megmérettetés a próbanyelvvizsga, amit LanguageCert Vizsgaközpont jóvoltából ingyenesen tehetnek le a tanulók. Ebben a tanévben közel 6 diákunk élt a lehetőséggel, hogy megmérettesse tudását. A tavaszi vizsgaidőszakra így célirányosan tudunk készülni.

A 2. A osztály Viziterv Environ Kft-nél járt

A 2. A osztály Viziterv Environ Kft-nél járt, ahol megtudhattuk milyen munkát végeznek a vízügyi mérnökök. Azt is láthattuk, hogy kik azok, akik vigyáznak vizeinkre és hogyan is csinálják azt. A régmúlt vízügyi eszközeivel is megismerkedhettünk és a legmodernebb technikákkal is. Köszönjük a lehetőséget! Az osztályból már vannak is jelentkezők erre a pályára!

A 4. a osztály a Konyha Möbel Kft. bútorgyárában

A 4. a osztály a pályaorientációs napon a Konyha Möbel Kft. bútorgyárában járt. 
Megismerkedhettek a bútorgyártás folyamatával és megtudták, hogy milyen szakmákhoz kell érteni ahhoz, hogy valaki bútorgyártó legyen.
A gyerekek nagyon élvezték és megbizonyosodtak arról, hogy ez egy izgalmas és kreatív szakma.
Köszönjük a lehetőséget Nagy-Krausz Anna családjának!


Az 5.b osztály a Master Good baktalórántházi telephelyén

Az 5.b osztály a pályaorientációs napon ellátogatott a Master Good baktalórántházi telephelyére. 
A tanulók bepillantást nyerhettek a gondos és  biztonságos baromfitenyésztés rejtelmeibe, aktívan részt vettek az interaktív beszélgetésekben.
A finom kóstoló és egy kis séta után játékos vetélkedőn vettünk részt. Az érdekes kérdések megfejtése után mindenki "csokinyereményben" részesült!
Köszönjük a szívélyes vendéglátást és a szülőknek a fuvarozást! 


A 6. a osztály a Móricz Zsigmond Színházban

A 6. a osztály pályaorientációs nap keretében a Móricz Zsigmond Színházba látogatott, ahol bepillanthatott a színfalak mögött folyó munkálatokba. Megismerkedhettek a színház működésével, megtudhatták kik vesznek részt egy előadás létrejöttében, beleshettek az épület legelrejtettebb zugaiba. Kipróbálhatták a forgószínpadot, és láthatták ahogy az egyes színek változásakor hogyan húzzák fel a zsinórpadlás segítségével a díszleteket. Végezetül a hangosító munkatárs jóvoltából meghallgathattuk az esti főpróba egyik zenei részletét a legnagyobb hangerőre véve. A kulisszajárás végeztével egy kis séta keretében ismerkedtünk a színház előtti tér köztéri szobraival.

Az 5. a osztály a média világába nyert betekintést

Az 5. a osztály a média világába nyert betekintést a pályaorientációs napon. Két csoportban látogatták meg a BEST FM és a RÁDIÓ 1 műhelyét. Interaktív beszélgetés keretében sok érdekességet tudhattak meg a rádiózás történetéről és a rádió hallgatás szokásainak megváltozásáról. Majd a műsorkészítés rejtelmeibe is betekinthettek. Végül kedves vendéglátásban is részük volt a gyerekeknek. A Kölcsey Televízió volt a másik állomás, ahol a műsorkészítés aktív résztvevői lehettek a diákok, bemondóként, szerkesztőként és operatőrként is. Az iskolába érkezve pedig középiskolások által készített pályaválasztási kisfilmeket tekinthettek meg.

7.b osztálya az apagyi tanüzemben

Intézményünk 7.b osztálya az Északi ASzC Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola apagyi tanüzemébe látogatott. A pályaválasztáshoz közeledő tanulók a gazda szakma területeibe nyertek betekintést a Lippais szakmai oktatóknak köszönhetően. Végül a diákok játékos vetélkedőn számot adhattak arról a tudásról is, amit a tangazdasági bejárás során szerezhettek meg.


A Százéves patikába látogatott a 4. b osztály

A 4. b osztály a pályaorientációs napon ellátogatott a Százéves patikába ahol Illatos krémeket készítettek. Majd “ Megetették” Robit, a gyógyszerkiadó robotot. Később C vitamint készítettek és csomagoltak. Köszönjük a patika dolgozóinak az érdekes foglalkozásokat! Köszönet a szervezésért Markó Lili édesanyjának, Szudor Andreának!


Nyíregyházi Televízió szerkesztőségében a 6. b osztály

A 6.b osztály a Nyíregyházi Televízió szerkesztőségébe látogatott a pályaorientációs napon. A tanulók bepillantást nyerhettek az egyes műsorok szerkesztői munkájába és kipróbálhatták magukat a valóságban hírolvasóként is. Nagy érdeklődéssel figyelték, hogy milyen szerteágazó és felelősségteljes munkát lát el a média világa. 
A látogatás motiváló hatással lehet a későbbi pályaválasztásukra.

A 2. b osztály látogatása a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban

A 2.b osztály a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárba látogatott el, ahol bejárta az épületet a pincétől a padlásig. Sikerült megtudni a foglalkozás során, hogy milyen sokrétű munkát végeznek az ott dolgozók a könyvek kölcsönzésén kívül. Tóthné Szomolya Ágnes bemutatta a pince raktárban a mozgatható polcokat, mini könyvet és több száz évvel ezelőtt kézzel írt könyvet is.
Megtudtuk, hogy a kölcsönzés mellett egyéb szolgáltatásokat is nyújt a könyvtár, pl.: előadó teremben versenyek lebonyolítása, 3D-s nyomtatás, digitális tanulási lehetőség, író-olvasó találkozó, kézműves foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek. Látták, hogyan digitalizálnak folyóiratot, ki szerkeszti a programok plakátját.
Hasznos információkkal gazdagodtak a gyerekek.

Újabb nyelvvizsgázónk

Balogh Ferenc 8. c osztályos tanuló sikeres B2 típusú (középfokú) LanguageCert komplex nyelvvizsgát tett.
Gratulálunk Ferinek és további sikereket kívánunk. 
Köszönet a felkészítésért: Dancs Zsuzsanna tanárnőnek, az angol munkaközösség valamennyi tanárának és a korábbi évek pedagógiai munkájáért valamennyi pedagógusnak.

Matematika Háziverseny

Október 23.

Október 19-én csütörtökön reggel ünnepi istentisztelettel és megemlékezéssel kezdtük a napot az Evangélikus Nagytemplomban. Iskolánk névadójára, Túróczy Zoltán evangélikus püspökre és az 1956-os forradalmi eseményekre emlékeztünk.

Az ünnepi alkalmon az igét iskolánk lelkésze, Kocsár-Kozma Anett hirdette.

Az október 23-ai megemlékezés színvonalas műsorát pedig a 7. a osztálynak köszönhetjük.

Felkészítő pedagógusuk: Sántha Dóra

A templomi alkalom után iskolánk minden tanulója kivonult a gyülekezeti házhoz, mely egykor Túróczy Zoltán otthonaként szolgált és koszorúzással tettük tiszteletünket az emlékének állított táblánál.

Toborzó

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezve az 5.b osztály a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtári részlegében a Toborzó című foglalkozáson vett részt. Az 1848-49-es szabadságharcról bővíthették ismereteiket és megismerték a kor toborzási szokásait. Ezt követően kézműves foglalkozással zárták a látogatást.

A közösségi média veszélyei és hatásai

A közösségi média veszélyei és hatásai címmel tartott előadást Kepe Nóra társadalomkutató a Váczi Mihály Kulturális Központban.

Intézményünket, a 8. c osztály képviselte a hasznos információkat megosztó eseményen.

Látás hónapja

Október a látás hónapja, október 15-e a fehér bot világnapja.

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs Szatmár Bereg megyei Egyesületének két képviselője érzékenyítő foglalkozást tartott a 2. a osztály számára. Gálné Imre Ibolya és Dankó Pál megmutatta, a gyerekek pedig kipróbálhatták azokat az eszközöket, amik segítik őket a mindennapokban. A gyermekek sokat tanulhattak, tapasztalhattak a foglalkozás alatt. 

Köszönjük!

A papírgyűjtés győztesei

Szabó Károly DÖK segítő tanár szervezésében idén is megrendezésre került a papírgyűjtés iskolánkban. Közel 10.000 kg papír gyűlt össze a lelkes diákok, szülők és nem utolsó sorban pedagógusaink jóvoltából.

A gyűjtésben I. helyezést ért el a 3. a osztály, II. helyezést ért el a 6. b osztály és III. helyezést ért el a 4. a osztály.

Ezúton is köszönjük a lelkes részvételt és gratulálunk a győztes osztályoknak!

Gyalogló (hó)nap

A Magyar Szabadidő Szövetség által az általános iskolák számára kiírt 5-10 km-es távot iskolánk 4.a osztálya, október első napjaiban már teljesítette is osztályfőnökük és Vargáné Szedlár Brigitta szülő kíséretében. A friss levegőn és napsütéses időben megvalósított túra során egészséges ételek és italok fogyasztása mellett, a sporté és a mozgásé volt a főszerep. A sok mozgásos kihívás teljesítése között lehetőség adódott egy kis kreatív tevékenységre is. A túra során gyűjtött levelekből, termésekből ágakból szép alkotások születtek, az ügyes csapatok keze munkáját dicsérve. A gyerekek kellemesen elfáradva, de feltöltődve tértek vissza az iskolába.

A túrát szervezte: Frankné Somogyi Zsuzsanna

Mosoly táskák

A jótékonyság és a fenntarthatóság jegyében a PontVelem Okos Program akciójához kapcsolódva iskolánkban szeptember végéig gyűjtöttük a jó állapotú iskolatáskákat.

Örömmel tudatjuk, hogy a felajánlott Mosoly Táskákkal mi is sok nehéz sorsú gyermek arcára tudunk mosolyt csalni, amit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatunk el hozzájuk.

A rászoruló diákok nevében is nagyon köszönjük a felajánlásokat minden mosolyt csalogató Diákunknak és Szüleiknek!

Köszönet a segítségért!

„Legyetek pedig egymáshoz jóságosak, [és] irgalmasok…” ????

Efézusbeliek 4:32

8. a osztályos tanulók a Continental Arénában

Fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő középiskola kiválasztásánál segítséget tudjunk nyújtani végzős diákjainknak, ezért minden évben Pályaválasztási kiállításon vesznek rész a legnagyobbak.

Megemlékezés a Zene Világnapja alkalmából

"Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét." 

(Kodály Zoltán)

A Zene Világnapját különleges megemlékezéssel ünnepeltük. A Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és a Kanyar-Go Alapfokú Művészeti Iskola  művésztanárai mellett Intézményünk tanulói közül is sokan megmutatták tehetségüket. A különböző hangszerek mellett dalokkal is kedveskedtek diákjaink. Énekkarunk, kiegészülve néhány pedagógussal is előadott néhány csodás darabot.

A zeneiskola közelsége nagyon sok tanulónak ad lehetőséget a tehetséggondozásra.

Mesedélután az oviban

Idén rendhagyó módon ünnepelték a magyar népmese napját a 4. a osztály tanulói. Óvodásainkat meglátogatva a déli pihenőt varázslatossá téve népmesét olvastak nekik, amit a kicsik nagyon nagy örömmel fogadtak és érdeklődéssel hallgattak.

Iskolába Hívogató - Játékos képességfejlesztő foglalkozások

Hamarosan indulnak iskolára hangoló játékos képességfejlesztő foglalkozásaink!

Várunk minden nagycsoportos ovist szeretettel!

Állatolimpia

Az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett Állatolimpia immár hagyománnyá vált iskolánkban. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit átmozgató sorverseny során csupa állatmozgást utánzó feladatokban mérhették össze erejüket az osztályok. A verseny természetesen bemelegítéssel kezdődött, melyet Mónika néni és Gyöngyi néni vezényelt le a lehető legprofibb módon, amit ezúton is köszönünk nekik!

Magyar Népmese Napja, a Zene és az Állatok Világnapja 3.

A péntek óta tartó programsorozatunk méltó lezárása volt a keddi nap. Az Állatok Világnapjáról való megemlékezésen volt a hangsúly, illetve a mesék világán a felsős évfolyamon. A napot egy igazán érdekes lovas bemutatóval kezdtük a Silver Lovasudvar vezetője, Farkas Ákos jóvoltából. Ezúton is szeretnénk megköszönni munkáját s azoknak, is akik őt segítették. Majd az iskolaudvar Állatolimpia helyszínévé változott, aztán levezetésként egy összetett Állatos kvízt és Mese feladatlapot oldottak meg az osztályok.

A színház kulisszái mögött a 4. a osztály tanulói

A Móricz Zsigmond Színház kulisszái mögé kukkanthattak be a 4. a osztály tanulói.

Megismerkedve a világosítás és hangosítás rejtelmeivel és kipróbálva a forgószínpadot és a kelléktár elemeit. Végig sétálhattak azon az útvonalon, ahol a színészek előadás előtt, közben közlekednek, megismerve sok izgalmas a nézők számára titkos részletet és színházi kulisszatitkot. A most készülő és hamarosan bemutatásra kerülő Pinokkió című gyermek előadás jelmezterveit és a már elkészült, vagy az utolsó simításokra váró félkész jelmezeket is megcsodálhatták. Izgalmas és érdekes volt látni és megismerni azt a rengeteg munkafolyamatot, amely elősegíti egy színdarab sikeres bemutatását.

Magyar Népmese Napja, a Zene és az Állatok Világnapja 2.

Folytatódtak a Magyar Népmese Napja, a Zene és az Állatok Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő programjaink.

A reggelt közös kutyás sétával kezdtük, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet az állatok védelmére és szeretetére.

Majd az alsósok az immár hagyománnyá vált Állati Olimpián mérhették össze erejüket.

A szünetekben igazi retro slágerek csendültek fel, majd az iskola minden tanulója egy nagyszerű koncerten vehetett részt a nagytemplomban. (Részletek később...)

A délután folyamán pedig Révész György Állati bemutatója érkezett az alsós kisdiákjainkhoz, aki játékos módon mutatta be, mennyire csodás földünk állatvilága.

Német nyelvvizsga

Csató-Csernák Katica 8.a osztályos tanuló sikeres Österreichisches Sprachdiplom (ÖSD) B2 középfokú nyelvvizsgát tett!

Szeretettel gratulálunk!

Wir gratulieren dir herzlich!

Köszönjük Novák Zsolt Tanár Úr felkészítő munkáját.

„Mese, mese mátka…”

A magyar népmese napja alkalmából „Mese, mese mátka…” címmel idén is megrendezésre került a megyei mesemondóverseny, a Váci Mihály Művelődési Központban.

Alsós kategóriában Rácz Nóra 3. b osztályos tanulónk II. helyezést ért el.

Bánhidi Csenge Mária 4.a osztályos tanuló mesemondásáért Különdíjban részesült, akinek felkészítője: Frankné Somogyi Zsuzsanna tanárnő.

Kutatók éjszakája

Idén is részt vettünk a Kutatók Éjszaka programsorozaton a Nyíregyházi Egyetemen. A 19 fős csapattagok közt a tehetséggondozásban részt vevő tanulók is kilátogattak. A "Kesztyűbe dudálás" című fizika showban Magyar Dorka 8. b osztályos tanulónk zenéjétől villámokat szórt a Tesla tekercs.

Szervező tanár Nagyné Farkas Ibolya, kísérőtanár Éles Viktória és Nagyné Farkas Ibolya.

Magyar Népmese Napja, a Zene és az Állatok Világnapja 1.

Elkezdődött a Magyar Népmese Napja, a Zene és az Állatok Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő programsorozatunk. 

Szeptember 28-án csütörtökön a 4. a osztály tanulói látogattak el óvodánkba, ahol meseolvasással szórakoztatták a legkisebbeket.

Szeptember 29-én pénteken alsós tanulóink az M. M. Pódium Színház és Bábszínház Benedek Elek: Jégország királya című előadását tekinthették meg iskolánk dísztermében. Eközben felsős diákjainkhoz a Kossuth Gimnázium lelkes nebulói érkeztek meseolvasásra. 

A szünetekben olyan klasszikus mesék szóltak a rádióból, mint A csillagszemű juhász.

A "Mesebeli állatok - állatos mesék" címmel meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése sem maradhatott el, hiszen diákjaink ismét gyönyörű rajzokkal kápráztatták el a zsűrit.

1-2. osztály

Torma Zalán 1.b osztály 1. helyezés

Antal Petra 1.a osztály 2.helyezés

Tóth Réka 1.b osztály 3. helyezés

3-4. osztály

Horváth Szilveszter 4.b osztály 1. helyezés

Fábián-Leskó Adél 4.b osztály 2. helyezés

Tárbály Edina Nina 3.a osztály 3.helyezés

5-6. osztály

Molnár Nikolett 5.b osztály 1.helyezés

Sipos Fanni 6.b osztály 2.helyezés

Orsó Renáta 6.b osztály 3.helyezés

7-8. osztály

Nagy Hanna Boglárka 8.c osztály 1. helyezés

Lakatos Botond 7.a osztály 2.helyezés

Vass Zsófia 7.a osztály 3. helyezés

Tóth-Mikita Emma 7.a 

osztály különdíj

A délután folyamán pedig játékos csapatvetélkedő került megrendezésre, ahol alsósaink a mesék, a zenék és az állatok világában kalandozva mérhették össze erejüket.

Kutatók Éjszakája

Idén is részt vettünk a Kutatók Éjszaka programsorozaton a Nyíregyházi Egyetemen. A 19 fős csapattagok közt a tehetséggondozásban részt vevő tanulók is kilátogattak. A "Kesztyűbe dudálás" című fizika showban Magyar Dorka 8. b osztályos tanulónk zenéjétől villámokat szórt a Tesla tekercs. Szervező tanár Nagyné Farkas Ibolya, kísérőtanár Éles Viktória és Nagyné Farkas Ibolya

A Papírgyűjtés eredményei

Gratulálunk minden lelkes osztálynak!

Köszönjük a szülők és a Diákönkormányzat lelkes munkáját!

Tájékoztató szülői értekezlet

Idén is megrendezésre került tájékoztató szülői értekezletünk a leendő elsős szülőknek és gyermekeiknek, melynek megújult dísztermünk szolgált helyszínül. Bemutatkoztak a leendő elsős tanító nénik, iskolánk tanulói pedig műsort adva mutatták be magyar-angol két tanítási nyelvű és matematika orientált arculatainkat. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a 2. a és 2. b osztály tanulóinak, valamint iskolánk énekkarának a színvonalas műsorért!

"Evangélikus értékek, versenyképes tudás"

Pampuch Zoltán Igazgató Úr a SZON vendége volt.

Az elkészült Podcast ezen a linken érhető el.

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2023/09/evangelikus-ertekek-versenykepes-tudas?fbclid=IwAR1wOnPhwua8znYjz4314VllFzAdC8Rtko7g1GUF2YGytACwtKWTvOedtTc

A riportban szó esett intézményünk jelenlegi helyzetéről, a jövő terveiről és a közelgő ISKOLÁBA HIVOGATÓ programunkról is, melyre szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt 2023. szeptember 27-én 17:00 órától.


Látogatás a Petőfi múzeumbusz kiállításán

Intézményünk 6.a és a 7.a osztályos tanulói a Petőfi Irodalmi Múzeum, Petőfi Sándor-emlékév alkalmával kiépített múzeumbuszán ismerkedhettek meg Petőfi Sándor életművével.
A kiállítás gerincét.10 emblematikus gyűjteményi tárgy fizikai megjelenítése képezi. A tárgyak az alkotó életét meghatározó “keresztutakat”, kapcsolatokat idézik meg elindulva a nyilvánosság előtt megmutatkozó költő első nyilvános arcképétől az 1847-ben kiadott Petőfi összes költeményét tartalmazó kötetéig.
A gyerekek az interaktív kiállításon jól érezték magukat, sok új információval gazdagodtak. 
Köszönet a szervezésért a Társadalomtudományi munkaközösségnek.


Tehetséggondozás a 4. a osztályban

A tehetséggondozás keretében, a 4. a osztályban elkészültek és bemutatásra kerültek a nyári kötelező olvasmányok projektjei.

A könyvek elolvasása után a szünetben színes olvasónaplót készítettek a gyerekek. A projekt feladat az iskola első heteiben, azzal zárult, hogy bemutatták a kreatív, ötletes és szépen kidolgozott alkotásaikat: maketteket, társasjátékokat, memóriakártyákat, plakátokat, újságokat, képregényeket, puzzle-ket.

Köszönet az ötletért, a projektek koordinálásáért és az összeállításért Frankné Somogyi Zsuzsanna tanárnőnek.
Rajzpályázat

Túra a Lego Manufacturing Kft- be és - ben

Izgalmas kerékpártúra láncszereléssel. Szuper gyárlátogatás, esőfutam hazafelé. Mindenki jól érezte magát.

Túróczy 6.a

Mosolytáska

Papírgyűjtés

Joó Zoltánné Julcsi néni búcsúztatása

Akit örökre a szívünkbe zártuk és mindig visszavárjuk szeretettel.

Joó Zoltánné a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán magyar nyelv és ének-zene szakos tanárként szerezte diplomáját 1982-ben. Első munkahelye pedagógusként az ibrányi zenetagozatos általános iskola volt, ahol magyar nyelv és irodalmat, ének-zenét tanított felső tagozaton, néhány órában alsó tagozaton is.

1984-től a nyíregyházi 5. Számú Általános Iskolában tanította mindkét szakját egészen annak megszüntetéséig, majd a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség által 1996-ban alapított Evangélikus Általános Iskolában folytatta munkáját.

Kezdetektől élen járt az evangélikus keresztyén szellemiség megerősítésében, melyet osztályfőnökként, nevelési munkaközösség vezetőként és igazgatótanács tagként is hitelesen képviselt.

Kiemelkedő osztályfőnöki tevékenysége, a szülőkkel és tanulókkal kialakított szeretetteljes kapcsolata egyik biztos eleme volt az iskola megtartó erejének. Különös érzékenységgel, nyitottsággal fordult a nehezebb sorsú, hátrányosabb helyzetű gyermekek felé. Ezt a személyesebb törődést, odafigyelést a szülők és a tanulók ragaszkodása is kifejezte. Szinte minden évben meghívták a régi diákok, osztálytalálkozókra.

Optimista hozzáállásával, derűs, kiegyensúlyozott természetével kollégáinak is erőt adott az iskola újra megalakulásának legnehezebb időszakaiban is. Bölcsességét, szociális érzékenységét, kiállását másokért, érdeklődését mások iránt, kollégái is nagyra értékelték.

Az ének-zene tantárgyban sikeresen vezette be az evangélikus egyházi énekek oktatását, a zenei műveltség kiteljesedését különböző zenei programok megszervezésével segítette.

Nevelési munkaközösség vezetőként osztályfőnöki tanmeneteket dolgozott ki, pályaorientációs programokat szervezett, tudásának megosztására törekedett, a még hatékonyabb tantestület munka érdekében. Az intézményi Házirend és Pedagógiai program nevelési részének fő kidolgozója és megvalósításának folyamatos gondozója volt.

Az intézmény kompetenciafejlesztői programjában a tanulás eredményességének kimutatására tanulói és szülői mérőeszközöket fejlesztett ki.

Kocsisné Sárossy Emőke Igazgató Asszony búcsúztatása

Akire nagyon büszkék vagyunk és mindig visszavárjuk szeretettel. 
Búcsúzó Intézményvezető Asszonyunknak köszönjük áldozatos munkáját. 
Kocsisné Sárossy Emőke a nyíregyházi Tanárképző Főiskola tanító szakán 1983-ban szerezte meg az általános iskolai tanító - népművelő speciális szakkollégium végzettséget adó diplomáját. 
Tanítói pályáját 1983-ban a 6. számú, majd Báthori István Általános Iskolában kezdte. Alsó tagozatos tanítóként osztályfőnöki és munkaközösségvezetői feladatokat is ellátott. Később pedagógia szakon középiskolai tanári végzettséget szerzett. 
Az iskolai munkája mellett 1992-től 1999-ig a Megyei Pedagógiai Intézet, és Továbbképző Központ alsó tagozatos magyar nyelv és irodalom megyei szaktanácsadó, később vezető szaktanácsadója.
1999-ben az Evangélikus Általános Iskolában folytatta pályáját. Az iskola igazgatóhelyetteseként fontos feladata volt a két elődiskola programjának harmonizációja, az egyesülés folyamatának segítése.
2000-től országos közoktatási szakértői tevékenységet is folytatott. 
2006 szeptemberétől átvette a nyíregyházi Evangélikus Általános Iskola irányítását.
Vezetése alatt emelkedett az iskolában a tanulólétszám, megerősödött a keresztyén szemlélet és nevelési gyakorlat. 
Céltudatos munkája, következetessége és embersége révén a nevelőtestület és a diákok körében is közkedvelt tanáregyéniséggé, kiváló vezetővé vált. Mindig a tanulók, a gyermek érdekeit tartotta a legfontosabbnak. Vezetőként, tanárként a hozzá fordulók gondjaira, bajaira mindig talált megoldást. A fiatalabb kollégákat nagy türelemmel segítette.
A pályázati lehetőségeket kihasználva folyamatosan újította, korszerűsítette az iskola épületét. A felújítások során egy, a kor igényeinek megfelelő tanulói környezetet sikerült kialakítania. (természettudományos szaktanterem, nyelvi stúdió, informatika szaktantermek)
Utolsó vezetői ciklusában, kezdeményezésére intézményünk Akkreditál Tehetségponttá vált.
Életpályáját hivatástudat, gyermek- és szakmaszeretet, következetesség, igényesség, pontosság, a közösségért érzett felelősség jellemezte. 
Valamennyi dolgozó nevében szeretettel búcsúzunk és pihentető nyugdíjas éveket kívánunk.


Tanévkezdés 2023-2024

2023. augusztus 21-én elkezdődtek a a 2023-2024-es tanév előkészítő munkálatai.A tanévnyitó értekezlet és az adminisztrációs munkák elvégzése után, szívszorító búcsúzáson vettünk részt.

Intézményünk két ikonikus pedagógusától köszöntünk el, akik meghatározó alakjai voltak az Evangélikus Iskola 1996. évi újjászervezésének. Ettől az évtől kezdve, az Evangélikus Általános Iskola tanáraiként folytatták az addig megszokott magas szintű pedagógiai és szakmai munkájukat nyugdíjba vonulásukig, a gyerekek és a szülők örömére.

Kocsisné Sárossy Emőke Intézményvezető Asszonyt és Joó Zoltánné pedagógust búcsúztattuk a tantestület nevében ajándékkal, pedagógus emlékéremmel és kötelezően megvalósítandó bakancslistával.

Jó egészséget és tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk valamennyi dolgozó nevében.

Folytatás következik.

Tanévnyitó